_________________

mielőtt  vásárolna

akciós  ajánlatunk

színválaszték
_________________

képek

videók

partnereink
_________________


népszerű termékek
__________________________________
ponyvagarázs
480X250X220 cm
_________________

          gyakori kérdések  
      _____________________________________________________ 
________________________

ponyvagarázs  |  autó ponyva  |  takaró ponyva  |  garázs  |  készgarázs  |  takaróponyva  |  ponyva garázs

kész garázs  |  autó takaró ponyva  |  ponyvagarázs használt  |  autó védő ponyva  |  ponyvagarázs olcsó

________________________

Minden jog fenntartva -  2006-2014 - minimumgarazs.hu
ponyvagarázs
járműponyva
takaróponyva
Milyen méretű mobilgarázst válasszak a járművemhez ?

Az egyik legfontosabb kérdés ! Nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy költség- és helytakarékosság érdekében olyan mobilgarázs méretet választanak, amelybe éppen befér a jármű. Figyelembe kell venni, hogy a gépkocsiból ki kell tudni szállni, abba ki- és be kell pakolni. Érdemes számításba venni, hogy ha új autót vásárolunk vagy felszereltetünk egy vonóhorgot, akkor néhány centiméterrel több helyre lehet majd szükségünk. A standard méretű autók részére ajánlott elöl és oldalt kb. 50 centimétert rászámolni a gépkocsi méretére.  A garázs oldalmagassága legalább 180 cm legyen, egyrészt a vezető kényelmes közlekedése érdekében, másrészt mert az autók magassági méretének megadásánál a tetőantennát rendszeresen elfelejtik a gyártók megadni.


Mennyi garanciát vállalnak a termékeikre ?

A termékeinkre típustól és mérettől függetlenül 1 év garanciát vállalunk, azonban a garancia idő lejártát követően is kedvezményesen javítjuk az esetlegesen felmerülő hibákat vagy sérüléseket.


Hogyan vásárolhatom meg a kiválasztott mobilgarázst vagy ponyvaterméket ?

Az Ön kényelme érdekében a mobilgarázsokat és a ponyvatermékeket e-mailben, telefonon de akár személyesen telephelyünkön is meg lehet rendelni. Telefonos és e-mailben történő megrendelés esetén munkatársunk a megadott elérhetőségen felveszi Önnel a kapcsolatot a megrendelés véglegesítése érdekében.


Hogyan kapom meg a megrendelt mobilgarázst vagy ponyvaterméket ?

Az elkészült termékek átvételére lehetőség van személyesen telephelyünkön, illetve azokat igény szerint az ország egész területén házhoz szállítjuk rendkívül kedvező áron.


Mikor és hogyan tudok fizetni ?

Amennyiben a weboldalunkon feltüntetett 480 cm X 250 cm X 180 (220) cm méretű mobilgarázst rendeli meg, abban az esetben a mobilgarázs átvételekor ráér kifizetni a vételárat, de természetesen van lehetőség banki- vagy postai átutalásra is. Egyedi megrendelés esetén 20 % előleg megfizetését követően szintén átvételkor kell a fennmaradó különbözetet kifizetni.


Kibírja-e a garázs a viharokat és a jégesőt ?

Az általunk gyártott mobilgarázsok szerkezetének tervezésénél és az alapanyagok kiválasztásánál nagy figyelmet fordítottunk a Magyarországon előforduló szélsőséges időjárási körülményekre, így elmondhatjuk, hogy a garázs ellenáll az általánosan előforduló összes kedvezőtlen időjárási hatásnak. Megvédi járművét a jégeső, a szélvihar, a havazás, az erős napsütés és egyéb káros környezeti hatás által okozott károktól. Ráadásként a gyártók közül szinte egyedüliként kiemelt hangsúlyt fektetünk a ponyvaanyag megerősítésére a fő tartóelemek és a ponyva találkozásánál, mivel itt a legsérülékenyebb az anyag. A ponyva élettartamának meghosszabbítása érdekében ezeken a területeken dupla ponyvát használunk. Tekintse meg legújabb videónkat, amelyben bemutatjuk, hogyan állt ellen az általunk gyártott ponyvaszerkezet a 2009-es pusztító Nyírségi jégesőnek. 


Milyen előnyei vannak a  mobilgarázsnak az összecsukható, mozgó szerkezetű garázsokkal szemben ?

A mobilgarázs vázszerkezete nem tartalmaz mozgó alkatrészt, ezáltal csökkentve a meghibásodás lehetőségét. A merev vázszerkezeten a ponyva a használat során mindig ugyanabban a pozícióban van, ellentétben az összecsukható garázstípusokkal, ahol a felnyitáskor és az összezáráskor a ponyva gyűrődhet, megtörhet és ezáltal csökkenhet annak élettartama. A fix vázszerkezetű mobil garázsoknak nagyobb a belső térfogatuk, mint az összecsukható garázsoknak, amely előnyös tulajdonságuk lehetővé teszi a gépkocsi mellett egyéb más tárgyak, eszközök, felszerelések tárolását is. A fix vázszerkezet további előnye, hogy a ponyva folyamatosan ugyanazon a pontokon érintkezik a vázszerkezettel, ezáltal ezek a kényes pontok megerősíthetőek dupla ponyvaanyaggal, mivel a tapasztalatok szerint az ilyen érintkezési pontokon sérül meg elsőként a ponyva.


Hogyan lehet összeállítani a mobilgarázst ?

A mobilgarázs összeállítása rendkívül egyszerű, semmilyen szakértelmet nem igényel. Az egyes vázelemeket egymásba kell csúsztatni, majd a földbe vagy szilárd felületbe rögzíteni. A ponyva egyetlen darabból áll, amelyet rá kell húzni a felállított vázra, majd az alját körbe lekötözni. Nincsen szükség semmilyen csavarozásra, hegesztésre vagy bármilyen más rögzítésre. A szakszerű összeszereléshez tekintse meg fényképekkel illusztrált szerelési javaslatunkat.


Hogyan kell rögzíteni a vázat a földbe ?

A mobilgarázs alapvetően úgy kerül kialakításra, hogy a lábaknál betonalapba lehet dűbeles megoldással lecsavarozni. Ez azt jelenti, hogy a lábak alján található talpakon kialakított furatokon keresztül a betonba fúrt lyukba lehet lecsavarozni. Természetesen a mobilgarázs rögzítéséhez nincsen feltételnül szükség szilárd felületre, normál talajba is tökéletesen és megbízhatóan rögzíthető. Ehhez mindössze a lábak számának megfelelő speciális rögzítő elemre van szükség, amelyet a lábak mellé kell a földbe leverni. Ezzel kapcsolatban szeretném felhívni a Tisztelt Vásárló figyelmét, hogy a rögzítő elemek nem tartozékai a garázsnak, azok külön rendelhetők. Amennyiben esetlegesen a fenti rögzítési módokat nem találná eléggé biztonságosnak, abban az esetben Önnek alakítottuk ki a garázsaink négy sarkán lévő plusz rögzítési pontokat, amelyek segítségével a garázs négy felső sarka is rögzíthető.


Igényel-e a mobilgarázs valamilyen speciális karbantartást vagy kezelést ?

Hétköznapi használat esetén semmilyen különleges karbantartást vagy kezelést nem igényel. Az esetleges túlzott belső párásodás elkerülése érdekében javasolt a mobilgarázsok rendszeres szellőztetése. A ponyvát enyhe szennyeződés esetén sima vízzel, erősebb szennyeződés esetén hagyományos autósamponnal lehet tisztítani. A  mobilgarázs esetleges évszakos szétszedése és tárolása esetén ügyelni kell arra, hogy a tárolás során ne érintkezzen a vázszerkezet nedvességgel. A tárolása esetén a gyűrődés- és törésmentes összehajtogatás javasolt, ugyanis ezzel az anyag meggyengülését és esetleges későbbi rongálódását előzhetjük meg.


Használható a mobilgarázs más célra is ?

Igen, kiválóan alkalmas tárolásra, raktárnak, műhelynek, kempingekben többszemélyes sátornak vagy akár reklámhordozónak is. Felhasználása során azonban ügyelni kell, hogy a ponyva ne érintkezzen közvetlenül magas hőmérséklettel, éles fémtárgyakkal, illetve maró hatású anyagokkal.


Milyen engedélyekre van szükség a mobilgarázs felállításához ?

A mobilgarázs felállításához nincsen szükség építési engedélyre, azonban egyes települési önkormányzatok rendeletei különböző díjak megfizetéséhez kötik a felállítás engedélyezését, különösen, ha a garázs közterületen kerül felállításra. Az eddigi tapasztalataink alapján magánterületen semmilyen engedélyre és díjfizetésre nincsen szükség, de a későbbi problémák elkerülése érdekében a vásárlás előtt érdemes a helyi önkormányzatnál tájékozódni.


Milyen a színtartó képessége a ponyva anyagnak ?

A ponyva színtartó képessége nagy mértékben függ az adott ponyva minőségétől. Az alkalmazási területeknek megfelelően különböző méretű és vastagságú ponyvákat alkalmazunk, azonban az általunk felhasznált ponyva anyagok kivétel nélkül minőségi alapanyagokból készültek, amelyeknek nemcsak a színtartó képessége kiváló, hanem a káros UV sugaraknak is ellenállnak hosszú távon.


Nem értek a ponyvákhoz, így nem tudom, hogy milyen ponyvaanyag lenne megfelelő számomra.

Engedje meg, hogy segítsünk a döntésben. Az elmúlt évtizedek során rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk össze az egyes ponyvatarmékekkel kapcsolatban, így tudjuk, hogy az egyes felhasználási célokra mely ponyva anyag a legmegfelelőbb. A vásárló gyakran találkozhat olyan félrevezető kijelentésekkel és reklámokkal, hogy a mobilgarázs gyártásához felhasznált ponyva kamionponyva minőségű.

Ez rendkívül jól hangzik, de sajnos a legritkább esetben készül a mobil garázs kamionokhoz felhasznált ponyvaanyagból. Egyrészt a magas ára miatt, másrészt, mert egyáltalán nincs szükség arra, hogy ilyen minőségű anyagot használjunk fel a gyártás során, mivel a mobilgarázs ponyvájának jóval kisebb terhelést kell kibírnia. Mivel a ponyvaanyagok a laikus vásárlók számára ránézésére nagyon hasonlóak, ezért gyakran eshetünk abba a hibába, hogy a ránézésre hasonló ponyva anyagok közül az olcsóbbat választjuk. Az esetek túlnyomó részében sajnos oka van az árkülönbségnek, elég ha csak a szövési sűrűségre, a szakító szilárdságra, az UV álló képességre vagy az alapanyag minőségére gondolunk.

Vegye igénybe sok éves tapasztalatunkat, engedje meg, hogy elkalauzoljuk a ponyvák sokszínű és sokoldalú világában, hogy vásárlásakor a legjobb döntést hozhassa.